CARTOFI INABUSITI CU USTUROI
INGREDIENTE:
800 g cartofi
100 ml ulei
200 ml apa
1/2 lingurita sare
1 ceapa medie tocata
3 catei mari de usturoi pisati
optional: 1/4 legatura marar
PREPARARE:
Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine si i-am taiat in jumatate, apoi fiecare jumatate in 2 sau 3 felii groase (depinde de marimea cartofilor). Cu cat sunt mai groase feliile, cu atat exista certitudinea ca vor ramane intregi. I-am uscat cu un prosop inainte de a-i pune in tigaie.
Intr-o tigaie foarte mare (diametrul de 24-26 cm) incingem uleiul. Trebuie sa fie ulei doar pe fundul acesteia, in strat de 1 mm, nu mai mult. In tigaia mea am turnat 100 ml ulei. Cand s-a incins uleiul am pus cartofii si i-am calitm la foc mediu in jur de 2 minute, amestecand continuu in tigaie. Am turnat apa peste cartofi si am presarat putina sare.
Am pus capacul si i-am lasat la foc mediu, amestecand usor, din cand in cand, in jur de 15 minute sau pana este absorbita apa. In acest timp am ticat ceapa si am pistat usturoiul. Am pus ceapa peste cartofi, apoi am lasat sa gateasca ceapa fara capac.
In acest moment cartofii se pot rupe, asa ca ii rotim cu grija pana se rumenesc.
Gustam si adaugam sare daca este nevoie. Amestecam foarte usor pentru ca ceapa calita sa ajunga pe toti cartofii.
Cu un minut inainte sa oprim focul punem usturoiul pisat, si amestecam pentru ultima oara in tigaie.
Luam de pe foc si presaram putin marar tocat sau ii lasam simpli.
Pofta buna!
0 comntarii:
Trimiteți un comentariu