Ciorba de perisoare
Ingrediente pentru perisoare
500 g carne tocata de porc
50-100 g orez
2 linguri ulei
1 ceapa
1 ou
1 legatura de patrunjel
sare
piper
1 felie de paine
Ingrediente pentru ciorba
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei
4 linguri de orez
3 litri de apa
sare si piper dupa gust
0.5 l bors ( sau zeama de varza)
150 ml suc de rosii
leustean
Modul de preparare a ciorbei de perisoare
Legumele se taie cubulete peste care se adauga apa si se pun la fiert.
Intre timp facem perisoarele. Curatam ceapa si o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron peste care adaugam ceapa, orezul ales si spalat in prealabil, uleiul, oul, patrunjelul si miezul de la o felie de paine inmuiat in apa si staorsa bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Din aceasta compozitie se formeaza perisoarele, de preferinta cat mai mici.
Dupa ce legumele sunt aproape fierte se adauga cele patru linguri de orez ramase, apoi perisoarele si se potriveste cu sare si bors. Se lasa sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, apoi se pune in ciorba si sucul de rosii.Cand ciorba este fiarta, adaugam leustean tocat marunt.
0 comntarii:
Trimiteți un comentariu